Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Σχολική Ψυχολογία, Κρίσεις και Βία στα Σχολεία Ρόλος των Σχολικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών 2003




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Σωματείο Ελλήνων Σχολικών Ψυχολόγων, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και την ενδυνάμωση του σχολείου στο έργου του, διοργανώνει στην Αθήνα Ημερίδα με θέμα:

Σχολική Ψυχολογία, Κρίσεις και Βία στα Σχολεία

Ρόλος των Σχολικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών


1ο Ομιλία και Συζήτηση με θέμα:
Ρόλος των Σχολικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών
και των Σχολικών Ψυχολόγων σε ένα περιβάλλον βίας. Στρατηγικές  Πρόληψης και παρέμβασης
με ομιλητή τον κύριο Scott Poland, Διευθυντή Σχολικών Ψυχολογικών Υπηρεσιών,
π. Πρόεδρο της Αμερικάνικης Ένωσης Σχολικών Ψυχολόγων,
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2003, 19.15-21.00 μμ.

2ο Εργαστήρι  με θέμα Παρέμβαση σε Κρίσεις- διαδικασίες αντιμετώπισης και διαχείριση κρίσεων στο σχολείο, για Σχολικούς Ψυχολόγους, Σχολικούς Συμβούλους, Διευθυντές, ΕΙΕ, Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2003, 15.30-19.00,
(συμμετοχή μετά από προεγγραφή, θέσεις περιορισμένες).
3ο Εργαστήρι 4ωρο  με θέμα Πρόληψη της Βίας στο Σχολείο και Σχέσεις Σχολείου –Κοινότητας, για Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Εκπαιδευτικούς
29 Νοεμβρίου 2003, 9.00-13.00
(συμμετοχή μετά από προεγγραφή, θέσεις περιορισμένες).
Περισσότερες πληροφορίες και προεγγραφές chinas@otenet.gr
 Ο Πρόεδρος του ΔΣ
Π. Χηνάς

Ο Ομιλητής Dr. Scott Poland είναι από το 1982 Διευθυντής Ψυχολογικών Υπηρεσιών σε σχολική περιφέρεια 70,000 μαθητών στις ΗΠΑ (Cypress Fairbanks , Houston, Texas). Η Διεύθυνση Ψυχολογικών Υπηρεσιών έχει βραβευθεί επανειλημμένα για το έργο της και έχει πάρει το εθνικό βραβείο Άριστων Σχολικών Ψυχολογικών Υπηρεσιών που δίνουν από κοινού τα αμερικάνικα σωματεία   Εθνική Ένωση Σχολικών Ψυχολόγων (NASP) και Αμερικανική  Ψυχολογική Εταιρεία (APA). 
Εξελέγη πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Σχολικών Ψυχολόγων και το 1999 βραβεύθηκε για την προσφορά του.
Είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Έκτακτων Αναγκών (National Emergency Assistance Team) και για τρία χρόνια ήταν πρόεδρος της.
Συμμετείχε στην επιτροπή του προέδρου Κλίντον για την Βία της νεολαίας και πολλές φορές κατέθεσε ως ειδικός στο αμερικάνικο Κογκρέσο.
Συμμετείχε σε ομάδες παρέμβασης μετά από τρομοκρατικά γεγονότα.
Είναι ένας εθνικά και διεθνώς αναγνωρισμένος εμπειρογνώμονας για προβλήματα κρίσεων στα σχολεία. Έχει  προσκληθεί μέχρι σήμερα για ομιλίες ή σεμινάρια  στην Κίνα, Τουρκία, Αγγλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Είναι συγγραφέας 4 βιβλίων και πολλών άρθρων που μεταφράσθηκαν σε έξι γλώσσες.

 

 Εργαστήρι 4ωρο

με θέμα Πρόληψη της Βίας στο Σχολείο και Σχέσεις Σχολείου –Κοινότητας,
για Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Δασκάλους,
με κύριο ομιλητή Dr. Scott Poland
29 Νοεμβρίου 2003, 9.00-13.00

Στόχοι: Οι συμμετέχοντες θα μάθουν τις κύριες αιτίες των βίαιων γεγονότων που είναι δυνατό να αντιμετωπίσει το σχολείο ( διαπροσωπικές επιθέσεις και κατά του εαυτού/ αυτοκτονία), τα συμπεράσματα της Απόρρητης Μελέτης της Σχολικής Βίας από τις Υπηρεσίες των ΗΠΑ και τις συνέπειες της για την πρώιμη παρέμβαση για πρόληψη τραγικών γεγονότων.  Οι κύριες αιτίες θανάτου των παιδιών θα συνδεθούν με στρατηγικές ειδικής πρόληψης. Επίσης θα παρουσιασθούν οι κύριες στρατηγικές συνεργασίας με τους γονείς και το σχολικό προσωπικό.
Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να εντοπίζουν τις δυνατότητες σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και τα μέσα  πρόληψης και παρέμβασης.
Θα γνωρίσουν τους παράγοντες αυτοκτονίας, τον ρόλο των προβλημάτων πειθαρχίας και τις πρακτικές στρατηγικές πρόληψης της αυτοκτονίας των νέων και του χειρισμού των συναισθημάτων όταν συμβεί μια αυτοκτονία.
Συμμετέχοντες : Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Δάσκαλοι (περιορισμένος αριθμός. Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας κατά κατηγορία επαγγέλματος).

Εργαστήρι
με θέμα Παρέμβαση σε Κρίσεις- διαδικασίες αντιμετώπισης και διαχείρισης κρίσεων στο σχολείο,
για Σχολικούς Ψυχολόγους, Σχολικούς Συμβούλους, Διευθυντές,
με κύριο ομιλητή Dr. Scott Poland
Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2003, 15.30-19.00
(συμμετοχή μετά από προεγγραφή, θέσεις περιορισμένες).
Στόχοι: Οι συμμετέχοντες θα μάθουν τους διάφορους τύπους κρίσεων που είναι δυνατό να αντιμετωπίσουν τα σχολεία και θα κατανοήσουν το ρόλο του σχολικού προσωπικού τόσο του διοικητικού όσο και του υποστηρικτικού.
Θα περιγραφεί μια μέθοδος προσδιορισμού του βαθμού ψυχικού τραύματος μετά από θάνατο στην σχολική κοινότητα, φυσική καταστροφή ή τρομοκρατική επίθεση.
Θα γνωρίσουν και θα ασκηθούν στο πρότυπο Sanford επεξεργασίας της κρίσης σε μεγάλη ομάδα για την αντιμετώπιση των συναισθηματικών συνεπειών.
Θα παρουσιασθούν πρακτικές οδηγίες για συναισθηματική στήριξη των μαθητών διάφορων ηλικιών.
Επίσης θα γνωρίσουν τους σκοπούς και το ιστορικό της Εθνικής Ομάδας Έκτακτων Αναγκών που ίδρυσε η Αμερικάνικη Ένωση Σχολικών Ψυχολόγων. 
Συμμετέχοντες : Σχολικοί Ψυχολόγοι, Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Σχολείων
Γλώσσα : αγγλική

(Συμμετοχή μετά από προεγγραφή. Θέσεις περιορισμένες.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου